WWW-ohjelmointi

Staattiset www-sivut

Staattiset sivut ja sivustot ovat alkuperäinen ja perinteinen tapa tehdä sivuja. Tapa sopii hyvin pienille yksittäisille sivuille ja sivustoille, jotka muuttuvat hyvin harvoin.

Staattisuuden hyödyt

Staattiset sivut ovat palvelimelle hyvin kevyitä, sillä palvelimen ei tarvitse tehdä työtä niiden luomiseksi jokaisella sivupyynnöllä vaan ne ovat valmiita tiedostoja, jotka voidaan vain lähettää takaisin sitä pyytäneelle asiakkaalle.

Palvelinprosessi voi siis olla hyvin yksinkertainen ja siltä ei vaadita “älykkyyttä”.

Staattisuuden haitat

Suurimmat haitat staattisuudesta tulevat vastaan, kun sisältöä muutetaan usein tai se on luonteeltaan jopa ajantasaista. Ajantasaista sisältöä on esimerkiksi suoraan sääantureista luettava säätieto.

Jos sisältöä muutetaan usein, tämä tarkoittaa yleensä myös sitä, että sivuston jokaisella sivulla näkyvään navigointiin tulee muutoksia. Parin sivun kohdalla tämä on vielä hallittavissa, mutta jos esimerkiksi kuusisivuiseen sivustoon lisätään yksi uusi sivu, pitää tämä todennäköisesti lisätä myös sivulla näytettävään valikkoon ja siksi täytyy muokata myös kaikkia aiempia sivuja. Mitä enemmän sivuja on, sitä työläämmäksi sivuston päivittäminen käy.