Tallennus ja muunto

Audacityllä voidaan tallentaa tai muuntaa äänitiedostoja erilaisiin tallennusmuotoihin.

Tallentaminen

Tiedosto-valikko

Tallentaminen Audacitysta tapahtuu "Tiedosto"-valikosta. Tallennusvaihtoehtoja on useita.

Projekti

Projektin tallentaminen tarkoittaa, että Audacityssa tehdyt tallenteet ja muokkaukset tallennetaan Audacityn omaan tallennusmuotoon, joka säilyttää paremmin projektille luonteenomaisia ominaisuuksia, kuten käytössä olevia asetuksia sekä erilliset audioraidat.

Projektina tehtyä tallennusta ei voida kuunnella muilla ohjelmilla.

Vie audio

"Tiedosto"-valikon vaihtoehto "Vie audio" tallentaa muokattavana olevat ääninäytteet uudeksi äänitiedostoksi, jota pystyy kuuntelemaan myös muilla ohjelmilla. Tässä tallennustyypissä hukataan joitain editoinninaikaisia tietoja.

Tätä kannattaa käyttää valmiin äänitiedoston tallentamiseen tai jos äänitiedoston käsittely ei vaadi monimutkaisia muokkauksia.

Tallennusmuotoina ovat muun muassa wav-, mp3-, Ogg Vorbis- sekä FLAC-muodot. Näistä wav ja FLAC tallentavat äänen häviöttömästi, mutta suuremmalla tiedostokoolla. Näitä kannattaa käyttää välitallennuksiin. Mp3 ja Ogg Vorbis ovat puolestaan pakattuja tallennusmuotoja ja hukkaavat siis jonkin verran tarkkuutta tallennuksessa.

Lisää äänen tallennusmuodoista sivulla "Audioformaatit"

Tiedostomuodon muuntaminen

Audacitya voidaan käyttää myös äänitiedoston muuntamiseen yhdestä tallennusmuodosta toiseen. Tällöin tiedosto avataan "Tiedosto"-valikon "Avaa"-toiminnolla ja tallennetaan haluttuun muotoon "Vie audio"-valinnalla.