Efektit

Audacitylla voidaan tehdä monia muokkauksia ja efektejä. Tarkastellaan paria esimerkkiä, jotka voivat tulla tarpeeseen.

Kohinan vaimennus

Kohinan vaimennus

Jos ääninäytteessä on taustakohinaa, sitä voidaan vaimentaa "Efekti"-valikosta löytyvällä "Kohinan vaimennus" -toiminnolla. Tämä toiminto suoritetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa sille kerrotaan, millaista kohina on. Tämä tehdään valitsemalla ääninäytteestä jokin kohta, jossa on pelkkää kohinaa, valitsemalla "Kohinan vaimennus" ja työkalusta "Luo kohinanpoistoprofiili".

Toista vaihetta varten valitaan kohta, josta kohinaa halutaan vähentää. Jos valintaa ei tehdä, käsitellään koko ääniraita. Valitaan uudelleen "Kohinan vaimennus", tehdää haluttaessa joitain säätöjä toista vaihetta varten, kuunnellaan esikuuntelu ja lopuksi suoritetaan kohinan vaimennus OK-napin painalluksella. Nyt aluksi valitun kohinanäytteen mukaista ääntä poistetaan koko valitulta osalta ääniraitaa.

Jälkikaiku

Jälkikaiku

Jos ääniraidalta valittuun osuuteen halutaan lisätä jälkikaiku, siihen tarvittava efekti löytyy niin ikään "Efekti"-valikosta kohdasta "Jälkikaiku".

Työkalun ikkunassa voi säätää useita asetuksia, kuten kaikuun simuloitavan tilan kokoa, viivettä, kaiun suuruutta, vaimennusta, äänen tummuutta sekä kirkkautta. Työkalulla voi myös esikuunnella efektiä ennen sen suorittamista.

Muita efektejä

Samaan tapaan valittavissa on muita valittuun osaan ääniraitaa kohdistettavia efektejä, kuten nopeuden muutos, sävelkorkeuden muutos, takaperin sekä häivytykset sisään ja ulos. Parhaiten niihin voi tutustua kokeilemalla.