Projekti

Työskentely aloitetaan luomalla uusi projekti. Oletuksena vasta käynnistetyssä ohjelmassa on avoinna "Nimetön projekti". Aivan ensimmäiseksi projekti kannattaa tallentaa jollain nimellä ja muistaa tehdä tallennuksia tämän jälkeen tasaisin väliajoin projektin edetessä.

Projektin tarkoituksena on tallentaa tieto videoeditoinnissa tehdyistä muokkauksista. Projektitiedosto itsessään ei sisällä videota, audiota tai kuvia vaan ainoastaan tietoa asetuksista, viittauksia käytettyihin mediatiedostoihin, mistä kohtaa minkäkin tiedoston toistaminen alkaa ja kuinka pitkään sitä näytetään sekä tiedon erilaisten siirtymien ja tehosteiden käytöstä.

Projekti sisältää myös tiedon lopputuloksena suunnitellun videotiedoston ominaisuuksista. Videon fyysinen koko (pikseleinä), toistonopeus (ruutua sekunnissa), pakkaustapa, tiedostomuoto ja niin edelleen. Nämä asetukset voi valita valitsemalla projektille käytettävän profiilin "Tiedosto"-valikosta tai työkalupalkista. Profiililla tarkoitetaan joukkoa valmiiksi koostettuja asetuksia, jotka sopivat tiettyihin käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi DVD-levyn tuottamiseen sopivat asetukset ovat jonkin verran erilaiset kuin Youtube-videon koostamiseen käytettävät asetukset.

Youtube-ohje: Perusteet 1

Youtube-ohje: Perusteet 1

The Basics (Part 1) | OpenShot Video Editor Tutorial

https://www.youtube.com/watch?v=VE6awGSr22Q